sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Itse tehty kebabrulla ja kebakot

Huh! Nyt on tullut tehtyä niin paljon taas uusia juttuja etten meinaa blogiin asti niitä keretä laittamaan kun uutta pukkaa! Nyt teen muutaman postauksen samantien ilman sen suurempia lätinöitä niin pääsette tekin testaamaan ihanan onnistuneita tekeleitäni! :) Tämä kebabrulla on ihan kingi! Näitä on meinaan biletysvuosina tuhottu aika monta kymmentä, mutta näin hyvää en ole vielä koskaan saanut, taas tulin siihen tulokseen, niinkuin yleensä kaikessa mitä syön että itse tekemällä saa parasta! Nyt ei tartte arvailla joka haukulla mitä suuhun päätyy..tietää tasan tarkkaan rullan sisällön.
Alkuperäinen ohje on TÄÄLLÄ, tein pohjan juuri ohjeen mukaan, paitsi käytin pellavansiemenet blenderin kautta niin ne myös sulaa vatsassa.
Mä en lähtenyt tekemään subia vaan rullaa joten levitin täytteet ihan koko pohjalle. Rullasin leivinpaperin avulla rullalle ja keskeltä puoliksi, olisi mennyt toinenkin puolikas, mutta mies ahmi sen ;) 

Täytteet päälle ja rullalle!
Väliin voi tehdä myös ihan itse kebabbia jos aikaa on, googlettamalla löytyy hyviä kebabin teko ohjeita, itse en ole vielä saanut aikaiseksi enkä ehkä jaksa tehdäkään, on aika työlästä! Mulle kelpaa tämä karvalakkiversio :)

Samaisesta jauhelihasta tein tällä viikolla kebakoita, nämä oli käteviä antaa lasten kouraan ruoka-aikaan :) aika mausteisia oli, että enskerralla laitan vähän vähemmän, tuo italialainen yrttimauste olikin aika vahvaa!

Lapset söivät näitä uunissa paahdettujen bataattien kanssa ja itse söin höyrytetyn parsakaalin ja voisulan kera (La Motte-voi, niin parasta!) Innostuin tekemään meidän pienimmälle sormiruokailijalle "ihanan" oman annoksen ;) selvennyksesi: Se on puu jossa on kukkia oksilla :D Onhan tuollaista nyt paljon hauskempi syödä! :) 




Kebabrulla:Pohjaan linkki TÄSSÄ
Täytteenä n.300g naudan jauhelihaa ruskistettuna ja vahvasti maustettuna, salaattia, punasipulia, suolakurkkua, kurkkua, parmesanraastetta, valkosipulimajoneesia ja tulista tomaattikastiketta

Tulisen tomaattisoossin keittelin näin:
500g paseerattua tomaattia
½tl cayennepippuria
1tl italiainen mausteseos
pizzamaustetta
-keittele n.20-30min että tomaatin maku pehmenee, jäähdytä!!

Valkosipulimajoneesi (kulkee myös nimellä Caesarkastike)
1 muna
2 dl mietoa oliiviöljyä (Bertolli vaaleanvihreä etiketti)

0,5dl macadamian pähkinäöljyä (kun oliiviöljy ei riittänyt)
2 valkosipulinkynttä
0,5rkl dijonia
0,5rkl valkoviinietikkaa
2-3rkl sitruunanmehua
mustapippuria
suolaa

-Kaikki korkeaan kapeaan astiaan ja sauvasekoitin pohjaan ja hiljalleen hurrutellen nostaa..laita jääkaappiin tekeytymää
n


Kebakot 30kpl
400g sika-nautajauhelihaa
400g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 suippopaprika
1½dl porkkanaraastetta
½ kesäkurpitsa raastettuna ja kuivaksi puristeltuna
2rkl seesaminsiemeniä
1 muna
1tl psyllium, tuskin pakollinen
1tl iltalialaista mausteseosta (urtekram)
1tl sipulijauhe
1tl valkosipulijauhe
0,5tl rosmariini
vajaa 0,5tl timjami
tl kärjellinen valkopippuria
mustapippuria myllystä
1½ tl suolaa jos lapsen ikään sopii

-vaivaa taikinaksi ja muotoile pötköjä, paista pannulla voissa väri pintaan ja uuniin, 200c 15min tai voi tehdä suoraan uunissakin ilman paistamista

Nauttikaa! :) 




7 kommenttia:

  1. Pystyisiköhän tuon pohjan tekemään ilman pellavansiemeniä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kokeillut mutta en usko että pellavansiemenet on välttämättömiä, kokeile ilman ja kerro onnistuiko 😊

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  2. Miten nuo kebakot syntyivät? Entä oisko pellavasiemen rouhe hyvä pohjassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hups, olikin ohje unohtunut, hyvä kun kysyit! Pellavansiemenrouhe sopii pohjaan hyvin!

      Poista